ONZE DIENSTEN

In mijn trimsalon behandelen wij iedere ras en rasloze hond, welke allemaal een ander type vacht hebben. Uiteraard zal iedere hond op de manier worden behandeld welke behoord bij de rasstandaard of in het geval van een kruizing zal de behandeling worden gegeven die op dat moment het beste past bij de vacht van de hond.

uiteraard zal er ook rekening worden gehouden met de wensen van de eigenaar, indien deze bijvoorbeeld het model wat behoort bij zijn of haar ras niet mooi of functioneel vind, kan deze worden aangepast. ook de conditie van de hond(ouderdom of ziekte kunnen een reden zijn om van een bepaalde behandeling af te zien)

onder een behandeling valt:

-wassen/drogen
-uitknippen voetjes en knippen nagels
-trimmen(in model brengen) van de complete vacht;
dit kan zijn- knippen
                   -effileren/inkorten
                   -uitdunnen
                   -ontwollen
                   -plukken/stripvacht

indien nodig;
-oren geplukt
-tandsteen verwijderen
-anaalklieren legen

Voor ( kortharige ) honden die veel verharen of ondervacht loslaten is het mogelijk om een "bad en Blaas" behandeling te ondergaan.
Met name Labradors, herders, berner sennenhonden. schotse collies(of andere rassen met dergelijke vachten) kunnen veel baat hebben bij deze behandeling. De 'bad en blaas' behandeling verwijderd oud en loszittend haar op een pijnloze manier welke niet schadelijk is voor zowel de vacht als huid doordat deze doormiddel van hoge luchtdruk uit de vacht worden geblazen. In tegenstelling tot bepaalde "ontwolkammen" (furminator,coatking) welke de vacht zwaar kunnen beschadigen waardoor ook de verharing erger kan worden en het maanden kan duren voordat deze vacht weer complete hersteld is.