ONZE DIENSTEN

In mijn trimsalon behandelen wij ras en rasloze honden. Omdat iedere hond weer anders is en er daarom ook veel verschillende vachttypes zijn, wordt iedere vacht getrimd zoals het hoort bij de rasstandaard. In het geval van een kruising zal de behandeling worden gegeven die het beste past bij het vachttype van de hond.

Uiteraard zal er ook rekening worden gehouden met de wensen van de eigenaar, indien deze bijvoorbeeld het model dat hoort bij zijn of haar hond niet mooi of functioneel vindt, kan deze worden aangepast. Ook de conditie van de hond/vacht (ouderdom, ziekte, castratie) kan een reden zijn om van een bepaalde behandeling af te zien.

Onder een behandeling valt:

- wassen/drogen
- uitknippen van voetjes en knippen van de nagels
- trimmen: het in model brengen van de complete vacht
   dit kan zijn:  - knippen
                          - effileren / inkorten
                          - uitdunnen
                          - ontwollen / verwijderen dode en losse haren
                          - plukken / stripvacht

Indien nodig:
- oren plukken / schoonmaken
- tandsteen verwijderen
- anaalklieren legen

Voor honden die veel verharen of in de rui zijn is het mogelijk om een "bad en blaas" behandeling te ondergaan.
Met name labradors, herders, berner sennenhonden. schotse collies (of andere rassen met een dubbele vacht) kunnen veel baat hebben bij deze behandeling. De 'bad en blaas' behandeling verwijdert oud en loszittend haar op een pijnloze manier die niet schadelijk is voor de vacht en huid omdat het losse haar door middel van hoge luchtdruk uit de vacht worden geblazen. In tegenstelling tot bepaalde "ontwolkammen" (furminator, coatking) die de vacht zwaar kunnen beschadigen waardoor ook de verharing erger kan worden en het maanden kan duren voordat de vacht weer volledig hersteld is.